-
כיצד לבחור מעצב חווית משתמש?
אחרי התלבטויות רבות, נפל דבר, והחלטתם לגייס מעצב חווית משתמש לחברה.
המאמר נכתב על ידי מומחי חווית המשתמש בחברת TZUR – UX Design
מצוין. חווית משתמש היא כמובן נושא חשוב וכל מה שיכול לעזור לכם לשפר אותה באתרים, אפליקציות מובייל או מוצרים דיגיטליים, חשוב ומבורך. כעת מתעוררות השאלות – מאיפה מתחילים? איפה מוצאים מעצב UI UX מעולה? איזה סוג של מעצב חווית משתמש אנחנו מחפשים?זמן קריאה: 5 דקות
אחרי התלבטויות רבות, נפל דבר, והחלטתם לגייס מעצב חווית משתמש לחברה.
מצוין. חווית משתמש היא כמובן נושא חשוב וכל מה שיכול לעזור לכם לשפר אותה באתרים, אפליקציות מובייל או מוצרים דיגיטליים, חשוב ומבורך. כעת מתעוררות השאלות – מאיפה מתחילים? איפה מוצאים מעצב UI UX מעולה? איזה סוג של מעצב חווית משתמש אנחנו מחפשים?אז הנה כמה היבטים שיסייעו לכם לעשות קצת סדר בנושא:
- חברה חיצונית או מעצב פנימי? - השאלה הראשונה היא האם בכלל כדאי לכם לעבוד עם חברת חווית משתמש או לגייס מעצב UI UX לתוך הבית? לכך התייחסנו בהרחבה ב מאמר נפרד. מומלץ לקרוא אותו כדי להבין האם בכלל נכון לכם לגייס מעצב חווית משתמש מלכתחילה.
- מהו הצורך המדויק? - האם אתם צריכים מעצב חווית משתמש או מאפיין חווית משתמש? האם גם וגם? מומלץ להגדיר את התפקיד באופן כמה שיותר מדויק על מנת שתדעו למצוא את האדם הנכון ביותר לתפקיד. באופן עקרוני, עדיף להפריד בין השניים, אבל אם אתם ממש רוצים למצוא מישהו/ מישהי שהם גם מאפיין חווית משתמש וגם מעצב חווית משתמש, תצטרכו לוודא שהם אכן מסוגלים לבצע את שני התפקידים הללו בצורה מקצועית, כדי שלא תצאו קרחים מכאן ומכאן.
- סוג המשימות - האם מעצב UI UX יעבוד על פרויקט אחד או על מספר פרויקטים במקביל? האם מרבית המשימות יהיו משימות ביצוע ויישום של דברים קיימים או של פיצוח והגדרת מוצרים חדשים? יש חשיבות מכרעת לשאלות הללו, כי ישנם לא מעט מעצבי חווית משתמש שמצוינים בהגדרת קונספט אבל חלשים יותר בביצוע, והפוך – מעצבים שקשה להם להתמודד עם יצירת קונספטים מורכבים אבל מעולים ביישום של קונספטים מוגדרים.
- מאיזה תחום מגיע המעצב/ מאפיין - אפיון ועיצוב חווית משתמש הוא תחום רחב, שניתן להגיע אליו מכיוונים רבים. חלק ממאפייני ומעצבי חווית המשתמש מגיעים מתחומים שקשורים לפסיכולוגיה והתנהגות, חלק מתחומי העיצוב הגרפי למיניהם וחלק מעולמות הקשורים יותר לניתוח מערכות. ההחלטה על מאפיין חווית משתמש או מעצב חווית משתמש, המתאים לתפקיד, תלויה באופי החברה ובסוג הפרויקטים שלכם.
- פוקוס - האם מאפיין חווית המשתמש או מעצב חווית המשתמש עוסקים אך ורק בזה או גם בתחומים אחרים (דיגיטל, SEO, פרסום, פרינט, תכנות וכדומה). מן הסתם, תרצו להעדיף מעצב UI UX שהקדיש את מרבית הזמן שלו לנושאים של אפיון ועיצוב חווית משתמש ולא התפזר על טווח רחב מדי של תחומים.
- ניסיון קודם - האם המאפיין/ מעצב חווית המשתמש עסק בפרויקטים דומים לפרויקטים שלכם? אמנם, אין הכרח שהמעצב "יוכיח" שעסק בפרויקטים זהים לסוג הפרויקטים שלכם (ולפעמים עדיף אפילו ההיפך), אך מומלץ לוודא שהוא אכן התמודד בעבר עם מספיק אתגרים דומים לאתגרים שייתקל בהם במהלך העבודה השוטפת.
גיוס מעצב חווית משתמש לחברה אינו דבר פשוט. למרות שלכאורה נראה לעיתים שמעצב הוא מעצב הוא מעצב, בפועל הדבר אינו בדיוק כך. יש הבדל גדול בין מאפיין חווית משתמש לבין מעצב חווית משתמש והבדלים גדולים לא פחות בין מעצבי חווית משתמש לבין עצמם.
לכן הגדרה מדויקת ונכונה יותר של הצרכים והמטרות שלכם מלכתחילה, תסייע לכם למצוא את מעצב חווית המשתמש המתאים ביותר עבורכם.
כל הזכויות במאמרים אלה שמורות לחברת TZUR – UX Design. אין להעתיק, לשכפל, לצטט או לעשות כל שימוש שהוא בתוכן המאמר, ללא אישור מפורש בכתב מחברת TZUR – UX Designמחפשים חברת UX/UI מעולה?
אנו מומחי UX/UI למערכות מורכבות, אתרים ואפליקציות, שחיים ונושמים חווית משתמש כבר למעלה מ-20 שנים וזמינים לכל פרוייקט, אתגר או משימת UX/UI.