-
5 תפקידים של מאפיין חווית משתמש שכדאי להכיר
חברות רבות מגייסות לשורותיהן אנשי מקצוע שונים ומגוונים הקשורים לעולם חווית המשתמש.
המאמר נכתב על ידי מומחי חווית המשתמש בחברת TZUR – UX Design
אמנם רבות מהחברות הללו מחפשות "מומחה" אחד שידאג לכלל ההיבטים הקשורים לחווית המשתמש בחברה (לרבות אפיון חווית משתמש, עיצוב חווית משתמש, בניית הממשק, כתיבת הטקסטים וביצוע מבחני שימושיות), אולם לא מעט חברות הבינו בשנים האחרונות כי פיצול תחומי המומחיות השונים למספר תפקידי משנה, הינו חשוב והכרחי להצלחת פרויקט חווית משתמש.זמן קריאה: 4 דקות
בין מגוון התפקידים הקשורים לחווית משתמש, ומבלי להמעיט בחשיבותם של שאר אנשי המקצועי בתחום, התפקיד החשוב ביותר בעיננו הינו התפקיד של מאפיין חווית משתמש או בשמו המקצועי UX Designer
מאפיין חווית משתמש הוא זה שבו הכל מתחיל, ממשיך ומסתיים. הוא "האבא והאימא" של הפרויקט, הוא זה שאחראי על הפרויקט, זה שמנהל אותו, ובסופו של דבר, גם יהיה זה שהצלחת או כישלון הפרויקט ייקשרו אליו.
מהם, אם כן, תפקידיו ומאפייניו המרכזיים של מאפיין חווית משתמש?
- מחקר תמידי - מחקר הינו השלב בחשוב ביותר בפרויקט כולו. הוא מתחיל מיד עם תחילת הפרויקט ונמשך לכל אורך הדרך. מאפיין חווית משתמש טוב צריך לדעת מה לחקור, איך לחקור, אילו מתחרים לבחון, על אילו פרמטרים לשים דגש ועל אילו לא, איזה שאלות לשאול בכל נקודת זמן וכיצד לנתח ממצאים שעולים לאורך הדרך. זהו שלב מרכזי וקריטי בהצלחתו בתפקיד של מאפיין חווית משתמש ושל הפרויקט כולו כמובן.
- פתרונות יצירתיים - החל משלב גיבוש הרעיון, דרך אפיון הקונספט וכלה באפיון המפורט, מאפיין חווית משתמש טוב יודע למצוא פתרונות יצירתיים, כאלה שמבוססים על מחקר נכון, על צרכים ותסריטי שימוש מדויקים של המשתמשים, ושהם מתאימים ביותר למצב הנתון בכל נקודת זמן.
- ראייה רחבה - מאפיין חווית משתמש טוב הוא זה שיכול לראות את הדברים מנקודות מבט רבות ורחבות, ובכל רגע נתון לצאת מהקונטקסט הספציפי עליו הוא עובד ולהסתכל על הדברים ממעוף הציפור. זוהי תכונה חשובה ביותר למאפיין חווית משתמש.
- ניהול אנשים ומשימות - מאפיין חווית משתמש טוב חייב לדעת להתנהל בצורה מסודרת מול אנשי צוות שונים (מעצבים, מפתחים..), מול אנשי הקשר בצד הלקוח, והכי חשוב - אל מול עצמו. אפיון חווית משתמש הוא תפקיד שכולל פרטים רבים, משימות מגוונות, ולרוב לוחות זמנים צפופים שגם מתנגשים אחד בשני. יכולות ניהול טובות ועבודה מסודרת הן הכרחיות להצלחה בתפקיד של מאפיין חווית משתמש.
- הקשבה ולמידה - מאפיין חווית משתמש טוב הוא כזה שמקשיב ולומד כל הזמן ומכל דבר. מטרתו אינה להראות עד כמה הוא מומחה ומבין במקצועו, אלא לאפיין חווית משתמש מוצלחת ומתאימה יותר למשתמשים. מאחר ותהליך האפיון הינו תהליך המשכי ומצטבר, שמשתפר עוד ועוד ככל שמעמיקים בו, הקשבה ולמידה הן שתי תכונות הכרחיות למאפיין חווית משתמש, בדרך להשגת מטרות הפרויקט.
במאמר זה סיכמנו בקצרה 5 היבטים חשובים הקשורים לתפקידיו ולתכונותיו של מאפיין חווית משתמש. בין אם אתם מגייסים מאפיין חווית משתמש לחברה ובין אם אתם מתכוונים לעבוד עם חברה חיצונית בתחום חווית המשתמש, מומלץ לשים דגש רב על היבטים אלה, הן בשלבי גיוס המועמד והן בשלבי הפרויקט עצמו.
כל הזכויות במאמרים אלה שמורות לחברת TZUR – UX Design. אין להעתיק, לשכפל, לצטט או לעשות כל שימוש שהוא בתוכן המאמר, ללא אישור מפורש בכתב מחברת TZUR – UX Designמחפשים חברת UX/UI מעולה?
אנו מומחי UX/UI למערכות מורכבות, אתרים ואפליקציות, שחיים ונושמים חווית משתמש כבר למעלה מ-20 שנים וזמינים לכל פרוייקט, אתגר או משימת UX/UI.