-
הנעה לפעולה – 10 המלצות יישומיות שיגרמו למשתמשים שלכם לפעול
הנעה לפעולה (Call to Action) היא נושא עשיר ומורכב שנוגע לדיסציפלינות רבות. אלפים רבים של מחקרים והרים של ספרים ומאמרים נכתבו בנושא החשוב והמורכב הזה, שמנסה להתחקות אחר התנהגותנו האנושית, לנתח אותה לפרטי פרטים ולקבוע במידה גבוהה של סבירות מה ישפיע עלינו יותר ומה פחות, מה יגרום לנו להיענות או לא להיענות להצעה כלשהי ומדוע במקרים מסוימים נכונותנו לפעול תהיה גבוהה הרבה יותר מאשר במקרים אחרים.
המאמר נכתב על ידי מומחי חווית המשתמש בחברת TZUR – UX Designזמן קריאה: 5 דקות
במאמר זה, לא ניכנס לנבכי התיאוריות של הפסיכולוגיה הקוגניטיבית והכלכלה ההתנהגותית (Behavioral Economics) שתרמו ועדיין תורמות רבות להבנת התנהגותם של בני אדם בהקשרים שונים בחייהם לרבות שימוש באתרים, באפליקציות ובמערכות, אלא ננסה לסקור בקצרה 10 המלצות יישומיות חשובות שיגרמו למשתמשים שלכם לפעול. אם תפעלו נכון בהתאם לכל את מהן, תבטיחו שיפור משמעותי הן בחווית המשתמש של האתר/ אפליקציה והן ביכולת שלכם להניע את המשתמשים לפעולה.
10 המלצות להנעת המשתמשים לפעולה:
- צמצום אלטרנטיבות – כבר בשנת 1952 הראה Hick (בתיאוריה שמוכרת מאז כ- Hick's Law) שהזמן שלוקח לאדם לקבל החלטה הינו פונקציה לוגריתמית של מספר האפשרויות שעומדות לרשותו. במילים אחרות, כאשר לא מדובר במומחים לנושא הספציפי, הצגה של 30 אפשרויות בחירה זהה כמעט לחלוטין להצגת 300 אפשרויות. בשני המקרים, מספר האפשרויות הגבוה יקשה על הצרכן/ משתמש להבין את האופציות העומדות לרשותו, וברוב המקרים יגרום לו להחליט שלא להחליט. מומלץ לספק לצרכן מספר מצומצם מאוד של אפשרויות (גם על חשבון עושר/ מגוון) ובכך לעזור לו לקבל החלטה מהירה. כמובן שאפשרויות הפעולה צריכות להיות מדויקות וברורות, כאלה שהצרכן יכול להשוות ולהבין את ההבדלים ביניהן כמה שיותר מהר.
- צמצום מסרים – בדומה לצמצום האפשרויות, כדאי לזכור שהצרכן/ המשתמש שלנו חשוף לאלפי מסרים מדי יום מכל כיוון אפשרי. למרות שחשוב לנו להגיד לו הרבה דברים על המוצר שלנו, האפליקציה שלנו, האתר שלנו או החברה שלנו, זה לא ממש מעניין אותו. ככל שנציג לו יותר מסרים ונציף אותו בכמות מידע גדולה מדי, כך נגרום לאפקט הפוך מזה שהתכוונו אליו ונבלבל אותו. מומלץ להתרכז במסר אחד, החשוב ביותר מבחינתכם, כזה שיהיה חד, ברור ומדויק וכזה שמלווה בפעולה אפשרית אחת (או לכל היותר שתיים) שמתייחסות לאותו המסר.
- מידע תומך החלטה - אנשים מטבעם שונאים להפסיד, והפסד אינו רק הפסד בתחרות או התמודדות מול מישהו אחר. תחושת הפסד יכולה להתלוות גם לרכישה לא טובה של מוצר (תחושה שמוכרת לרובנו), לכן צרכנים יעדיפו להימנע מרכישה של מוצר שהם אינם מרגישים בוודאות גבוהה מספיק שהוא אכן יהווה רכישה מוצלחת. הצגת כל המידע הרלוונטי לקבלת ההחלטה, מענה מדויק לשאלות שמתעוררות אצל הצרכן והכוונה נכונה יגבירו משמעותית את הנכונות של הצרכן לפעול ולבצע את הפעולה, בין אם מדובר ברכישה של מוצר, הורדת אפליקציה, רישום לשירות או כל דבר אחר שדורש את מעורבותו הפעילה של הצרכן.
- התאמה לקונטקסט - ככל שהמסרים שעוברים לצרכן בכותרות, בטקסטים ובכפתורים יהיו מדויקים יותר ומתאימים ל- State of Mind שבו הוא נמצא, הנכונות שלו לפעול תהיה גבוהה יותר. חשוב להשתמש בכל אחד מאלו (כותרות, טקסטים, כפתורים) בניסוחים תמציתיים, ברורים ומתאימים למצב הנוכחי.
- שימוש בפעלים - אם אתם רוצים שהצרכנים / משתמשים אכן יפעלו, תפעילו אותם! מחקרים רבים הראו ששימוש בפעלים במקומות בהם אנו רוצים להניע את הצרכן עובדים טוב יותר מכל ניסוח אחר (למשל: "חפש סניף קרוב" יעבוד טוב בהרבה מאשר "הסניפים שלנו" או "סניפים בארץ").
- גודל, מיקום וצבע - מעבר לשימוש בפעלים, חשוב לעשות הבחנה ברורה במסך בין פעולה שהיא חשובה מאוד מבחינתנו לבין כל אפשרויות הפעולה האחרות, שהן פעולות משניות. הקדישו לפעולה המרכזית הזו כפתור גדול ובולט במיקום הנכון, כדי לאפשר למשתמש להבין מיד, בלי לחשוב פעמיים, שזו הפעולה "הנכונה".
- פנייה בגוף ראשון - במקרים בהם זה רלוונטי, פנייה למשתמש בגוף ראשון תגרום לחיבור חזק יותר מאשר באמצעים אחרים. למשל ניסוח כגון "המוצרים שלי" יעבוד טוב יותר מאשר "המוצרים שלך" או "מוצרים בסל", כי הם ייצרו חיבור רגשי ראשוני חזק יותר.
- מה עושים אחרים - חלק מרכזי מחיזוק הביטחון של הצרכן קשור למה עושים אחרים שמתעניינים בדברים דומים. ככל שנשכנע את הצרכן/ משתמש שרבים אחרים קיבלו החלטה מסוג מסוים (והוא אכן יאמין בכך ולא יחשוב שמדובר במניפולציה), כך הנכונות שלו לקבל החלטה חיובית תגבר. שימוש בחוות דעת ובדירוגים למשל (בהיקפים הנכונים) הם שני כלים שיסייעו מאוד בעניין הזה (ראו למשל אתרים כמו אמזון ו- IMDB).
- ברירות מחדל - במקרים רבים המשתמשים מתקשים להבין מה הבחירה הנכונה מבחינתם בכל רגע ומהי הציפייה מהם. זה נכון במיוחד כאשר מדובר בתהליכי חיפוש מורכבים, תהליכי רישום וכדומה. במקרים האלה מומלץ לספק למשתמש אמצעים שיעזרו לו לצלוח את הנקודות הללו באמצעות שימוש בברירות מחדל מתאימות ומתן אינדיקציה (כמו "מומלץ", "פופלארי" וכדומה). הנטייה של רוב האנשים היא לא לשנות ברירות מחדל אם אין להם סיבה מספיק טובה לעשות זאת. זהו כלי חזק מאוד בהקשר של חיזוק הביטחון והנעת הצרכן/ משתמש לפעולה.
- מניעת הסחות דעת - אם הצרכן / משתמש כבר הביע נכונות להתקדם, התחיל תהליך מסוים או נמצא ממש רגע לפני הרכישה, פנו לו את הדרך לעשות זאת. מאותו רגע הסירו כל דבר במסך שעלול להסיח את דעתו (לרבות תפריטי ניווט) והשאירו לו רק נתיב אפשרי אחד להתקדם. אתם תופתעו לגלות עד כמה העניין הזה תורם לצמצום הנטישה.
במאמר זה סקרנו 10 המלצות יישומיות חשובות שיסייעו לכם להניע את המשתמשים לפעול. כאמור, נושא ההנעה לפעולה הינו נושא מורכב ומקיף שכולל תיאוריות רבות ומגוונות, אך אם תתחילו מההמלצות הבסיסיות הללו (שרובן פשוטות מאוד ליישום), סביר להניח שמהר מאוד תגלו שיפור ניכר מבחינה עסקית ומסחרית.
כל הזכויות במאמרים אלה שמורות לחברת TZUR – UX Design. אין להעתיק, לשכפל, לצטט או לעשות כל שימוש שהוא בתוכן המאמר, ללא אישור מפורש בכתב מחברת TZUR – UX Designמחפשים חברת UX/UI מעולה?
אנו מומחי UX/UI למערכות מורכבות, אתרים ואפליקציות, שחיים ונושמים חווית משתמש כבר למעלה מ-20 שנים וזמינים לכל פרוייקט, אתגר או משימת UX/UI.