-
כיצד לבחור קורס UX UI?
התפתחותם המטאורית של תחום ה- UX וה- UI בעשור האחרון הובילו באופן טבעי לביקוש רב לקורסי UX UI שונים ומגוונים, שלעתים רבות קשה להבין את ההבדלים ביניהם. שמות הקורסים גם הם יכולים לבלבל. מה ההבדל בין קורס UX לקורס UX UI? האם מומלץ ללמוד קורס שמשלב הכל (גם UX וגם UI) או שעדיף להתמקד בקורס UX? ולמה כדאי לשים לב כאשר אנו מנסים לבחור קורס UX UI המתאים ביותר לצרכים ולמטרות שלנו?
המאמר נכתב על ידי מומחי חווית המשתמש בחברת TZUR – UX Designזמן קריאה: 5 דקות
בבחירת קורס UX UI עומדים שיקולים רבים ומגוונים. להלן השיקולים המרכזיים שמומלץ לקחת בחשבון כאשר בוחרים קורס UX או קורס UX UI:
- מהו המיקוד של הקורס – האם מדובר בקורס UX (קורס חווית משתמש), האם מדובר בקורס UI (קורס עיצוב ממשק משתמש) או האם מדובר בקורס UX UI שמנסה לשלב את שניהם? באופן טבעי ככל שהקורס כולל נושאים רבים יותר, סביר להניח שהוא גם יהיה מפוזר יותר וכנראה גם ייגע באופן שטחי יותר בכל אחד מן התחומים. קורס שמתיימר ללמד "הכל" בסופו של דבר כנראה לא ילמד אתכם הרבה. יתרה מכך, לרוב כאשר מציעים לכם קורס UX UI (שניים במחיר אחד..) מדובר בקורס עיצוב גרפי (UI) שהנגיעה האמיתית שלו ב-UX שטחית למדי, כזו שעוסקת בהיבטים גרפיים ויזואליים ולא יורדת לעומקים הנדרשים מבחינת אפיון חוויית משתמש. אם אין לכם רקע קודם משמעותי בעיצוב גרפי, סביר מאוד להניח שקורס המציע להפוך למעצבי UX UI במספר חודשים פשוט משלה אתכם, מאחר והסיכוי שלכם להתמודד עם מעצבים גרפיים שלמדו לעומק עיצוב גרפי (לסוגיו השונים) הוא מזערי עד אפסי. אבל, אם התחום בכל זאת מעניין אתכם ואתם מרגישים שאתם יכולים להצליח בו, כדאי למקד את עצמכם לקורס UX, ששם דגש מעמיק על הנושאים של מחקר ואפיון UX, מאחר וקורס כזה עשוי להגביר את הסיכויים שלכם למצוא עבודה בתחום. ואם יש לכם רקע קודם בעיצוב (אתם מועסקים כמעצבים ו/ או למדתם מספר שנים עיצוב), לא בטוח שקורס שמשלב את גם UX וגם UI יתרום לכם הרבה, מאחר וההתעמקות בהיבטים של מחקר ואפיון UX לא תהיה גבוהה, ומרבית הדברים הקשורים לעיצוב הגרפי (שהם רוב העיסוק בקורסים משולבים של UX UI), עשויים להרגיש לכם מוכרים ואפילו טריוויאליים.
- מיהו המרצה בקורס - לפני בחירת קורס UX או קורס UX UI חשוב מאוד לדעת מיהו המרצה אצלו תלמדו, מאחר ואותו מרצה הוא זה שיקנה לכם את יסודות המקצוע, את דרכי החשיבה ואת הכלים המקצועיים. בדקו האם מדובר במרצה אחד ויחיד שמלווה אתכם לאורך הקורס כולו (ולמעשה משמש כמנטור מקצועי) או האם מדובר במרצים שונים שמעבירים הרצאות שונות? אלא אם המטרה שלכם היא הרצאות העשרה בתחום, לימוד בקורס שמשלב מרצים שונים רבים אינו מומלץ, מאחר ואין קו מקשר כלשהו בין המרצים השונים (ולעתים רבות אפילו סתירות ביניהם) ואין גורם אחד שהוא "האבא והאמא" של הקורס כולו. מומלץ לבחור בקורס המועבר על ידי מרצה אחד, כזה שאתם מרגישים שיכול לתרום לכם להתפתחות המקצועית ויש מה ללמוד ממנו. בהיבט זה, חשוב לשים לב לרקע האקדמי והמקצועי ממנו מגיע המרצה. מהו התחום האקדמי אותו למד? האם הוא מלמד קורסים גם במוסדות אקדמיים נחשבים (בהם נדרש עומק מקצועי רב יותר) או האם הוא מלמד רק בלימודי חוץ? מהו ניסיונו המקצועי? האם הוא באמת מומחה UX שמגיע מן הפרקטיקה והתנסה לאורך השנים בפרויקטי UX ו - UI רבים ומגוונים או האם מדובר במרצה ש "רק" מעביר קורס UX UI?
- מהי שיטת הלימוד - בהקשר זה, כדאי לשים לב לשני היבטים מרכזיים. הראשון, מתקשר לרקע האקדמי והמקצועי של המרצה ולאופן שבו הוא מלמד את הקורס. השני, לגישה שלו. המרצים בקורסי UX UI מגיעים מרקעים שונים ומגוונים ובהתאם לכך שיטת הלימוד שלהם. מרצה שמגיע מתחום העיצוב הגרפי, באופן טבעי ישים דגש רב יותר (עד מוחלט) על היבטים הקשורים לעיצוב גרפי, ומרצה שמגיע מתחומים שלך פסיכולוגיה והתנהגות ישים דגש רב יותר על היבטים פסיכולוגיים (שהינם קריטיים באפיון חווית משתמש). לכן, מומלץ לבחון את הנושא מראש ולבחור במרצה שנראה לכם כמתאים ביותר להשגת הצרכים והמטרות שלכם מהקורס ויכול לתרום לכם הכי הרבה להתפתחות המקצועית. בעניין הגישה המקצועית של המרצה, כדאי לשים לב האם שיטת הלימוד שלו מבוססת על "כללים" ו- "עשה ואל תעשה" או, להבדיל, על פיתוח דפוסי חשיבה והתמודדות עם סיטואציות מקצועיות. מומלץ להתרחק מקורסים שמבטיחים ללמד אתכם את כל הכללים בתחום, מאחר והם עשויים להצר את מחשבתכם ולסרס לכם את תהליך פיתוח יכולות החשיבה, שהינו קריטי להצלחה.
- מה מנסים למכור לכם – היזהרו מקורסים שמבטיחים לכם עבודה בתחום מיד עם סיום הקורס, מאחר והם עושים זאת כאקט מכירתי, רק כדי לגרום לכם להירשם. אף אחד בעולם לא יכול להבטיח לכם עבודה בתחום מבלי לדעת מהו הפוטנציאל המקצועי שלכם, המוטיבציה, מידת ההשקעה והיכולות המקצועיות, בפרט כאשר התחרות על כל משרה כזו בשוק כיום היא קשה מאוד. אם מבטיחים לכם עבודה, בקשו מסמך חתום עם ההתחייבות הזו, כזה שמחייב את בית הספר לפצות אתכם במקרה ולא יעמדו בה. אתם כנראה יכולים להעריך מה תהיה התגובה לבקשה כזו...
- מהו תמהיל השעות בקורס – קורסים רבים מתגאים בהיקף השעות הרב של הקורס (ולעתים רבות מציגים אותם כהוכחה לעומק המקצועי של הלימודים). אבל.. מאוד חשוב לשים לב לתמהיל השעות בקורס ולחלוקה האמיתית בין שעות הלימוד לשעות ה- "תרגול" (שעות בהן אתם פשוט יושבים על מחשב בכיתה ועושים בדיוק את מה שהייתם יכולים לעשות בבית – לתרגל). התרגול הוא קריטי להצלחה, אבל אין שום סיבה לשלם עליו סכומים ניכרים, כאשר אתם יכולים להשקיע את הזמן הזה (ויותר) בבית, לעשות את התרגילים ולבדוק אותם לאחר מכן עם המרצה שלכם כשאתם מגיעים לשיעור הבא).
במאמר זה הצגנו את השיקולים המרכזיים שחשוב לקחת בחשבון לפני בחירת קורס UX, קורס UI או קורס UX UI. בחירת הקורס המתאים ביותר לצרכים ולמטרות שלכם תסייע לכם בהשגתם, ולא פחות חשוב - תבטיח לכם לימודים מעניינים, פוריים ומהנים לאורך תקופת הקורס כולו.
כל הזכויות במאמרים אלה שמורות לחברת TZUR – UX Design. אין להעתיק, לשכפל, לצטט או לעשות כל שימוש שהוא בתוכן המאמר, ללא אישור מפורש בכתב מחברת TZUR – UX Designמחפשים חברת UX/UI מעולה?
אנו מומחי UX/UI למערכות מורכבות, אתרים ואפליקציות, שחיים ונושמים חווית משתמש כבר למעלה מ-20 שנים וזמינים לכל פרוייקט, אתגר או משימת UX/UI.